top of page
Zoeken
Foto van schrijverCarrera Vroegop

Speculaas zandkoekjes

Ingrediënten:

❀ Vervang 50 gram bloem van het basisrecept door cacao

❀ 2-3 el koek- en speculaaskruiden

Bereiding:

  1. Roer de boter in de keukenmachine mooi zacht

  2. Voeg de vanillesuiker toe aan de boter en mix goed door

  3. Voeg nu de suiker en het ei toe

  4. Zeef de bloem met het bakpoeder, de speculaaskruiden en het snufje zout boven het 'natte' mengsel en kneed tot een mooi, soepel deeg

  5. Verpak het deeg in plastic folie en leg het deeg minsten een halfuur in de koelkast.

  6. Verwarm de oven voor op 175C oven-en onderwarmte

  7. Rol het deeg uit en steek de koekjes uit in de gewenste vorm(pjes)

  8. Leg ze op een bakplaat met bakpapier bak deze in ongeveer 10-15 minuutjes mooi bruin en laat de koekjes goed afkoelen

Decoreer de koekjes met marsepein, fondant of een lekkere -royal- icing!




8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page