Speculaas zandkoekjes
Ingrediënten:
❀ Vervang 50 gram bloem van het basisrecept door cacao
❀ 2-3 el koek- en speculaaskruiden
Bereiding:
Roer de boter in de keukenmachine mooi zacht
Voeg de vanillesuiker toe aan de boter en mix goed door
Voeg nu de suiker en het ei toe
Zeef de bloem met het bakpoeder, de speculaaskruiden en het snufje zout boven het 'natte' mengsel en kneed tot een mooi, soepel deeg
Verpak het deeg in plastic folie en leg het deeg minsten een halfuur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175C oven-en onderwarmte
Rol het deeg uit en steek de koekjes uit in de gewenste vorm(pjes)
Leg ze op een bakplaat met bakpapier bak deze in ongeveer 10-15 minuutjes mooi bruin en laat de koekjes goed afkoelen
Decoreer de koekjes met marsepein, fondant of een lekkere -royal- icing!
Comments