Kruiden-speculaas cake
Bijgewerkt op: 1 aug. 2021
Een heerlijk winterse kruidencake met speculaas!
Ingrediënten:
❀ 100 gram donkerbruine basterdsuiker
❀ Snuf zout
❀ 1 el koekkruiden
❀ 2 el speculaaskruiden
❀ 1 ei
❀ 2 eetlepels rijst(mout)stroop
❀ 150 gram zelfrijzend bakmeel
❀ 100 ml melk
❀ 1 zakje vanillesuiker of 8 gram kristalsuiker
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 C boven- en onderwarmte
Mix alle ingrediënten door elkaar behalve de melk tot een samenhangend geheel
Voeg beetje bij beetje de melk toe tot het een gladde massa wordt
Vet de (cake)vorm in met bakspray en leg op de bodem nog een bakpapiertje
Bak de cake in 50-60 minuten mooi goudbruin*
Laat de cake afkoelen in de vorm (als hij te warm is kan hij scheuren!)
* Controleer na 50 minuten even met een satéprikker hoe gaar de cake is
Tip:
~~Deze cake is enorm lekker met een subtiele laag karamel~~
Comments