Tropische flappen
Een appelflap, abrikozenflap, appelbeignet kennen we allemaal wel.
Daarom bedacht ik om het eens een keer met vers* tropisch fruit te doen! Het fruit dat hiervoor gebruikt is: mango, perzik en ananas.
Ingrediënten:
❀ Pak diepvriesbladerdeeg (met 10 plakjes erin)
❀ halve mango ❀ 1 perzik ❀ 2 schijven ananas
❀ Witte chocopasta
❀ Bruine chocopasta
❀ 1 geklutst ei
Bereiding:
Verwarm de oven op 200C boven- en onderwarmte
Verdeel de plakjes bladerdeeg over een bakplaat met bakpapier.
Snijd het fruit in fijne en kleine blokjes
Verdeel 1 theelepel witte chocopasta over de diagonale helft van het plakje bladerdeeg (dan krijg je een driehoek) en verdeel 1 tl bruine chocopasta over de andere driehoek
Zorg dat je een beetje ruimte aan de randjes overlaat en vouw het flapje vervolgens dicht. Je gaat dus van de bovenste linker punt naar de onderste rechterpunt
Druk de zijkanten goed dicht met een vork
Bestrijk de flapjes met het ei en bak ze in +/- 18 mooi goudbruin
* Geblikt fruit kan afgegoten ook prima en is net zo lekker!
Comentários