top of page
Zoeken
Foto van schrijverCarrera Vroegop

Tropische flappen

Een appelflap, abrikozenflap, appelbeignet kennen we allemaal wel.

Daarom bedacht ik om het eens een keer met vers* tropisch fruit te doen! Het fruit dat hiervoor gebruikt is: mango, perzik en ananas.


Ingrediënten:

❀ Pak diepvriesbladerdeeg (met 10 plakjes erin)

❀ halve mango ❀ 1 perzik ❀ 2 schijven ananas

❀ Witte chocopasta

❀ Bruine chocopasta

❀ 1 geklutst ei


Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200C boven- en onderwarmte

  2. Verdeel de plakjes bladerdeeg over een bakplaat met bakpapier.

  3. Snijd het fruit in fijne en kleine blokjes

  4. Verdeel 1 theelepel witte chocopasta over de diagonale helft van het plakje bladerdeeg (dan krijg je een driehoek) en verdeel 1 tl bruine chocopasta over de andere driehoek

  5. Zorg dat je een beetje ruimte aan de randjes overlaat en vouw het flapje vervolgens dicht. Je gaat dus van de bovenste linker punt naar de onderste rechterpunt

  6. Druk de zijkanten goed dicht met een vork

  7. Bestrijk de flapjes met het ei en bak ze in +/- 18 mooi goudbruin

* Geblikt fruit kan afgegoten ook prima en is net zo lekker!



3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page