Vanillebiscuit met mascarponeroom
Bijgewerkt op: 1 aug. 2021
Ik heb dit jaar eindelijk het lef gehad om me op te geven voor het nieuwe seizoen van Heel Holland bakt! Nadat ik door was moest ik een video opnemen en vertellen waarom ik mijzelf in de tent zie staan, mijzelf voorstellen en een baksel laten zien waar ik goed over kon vertellen.
Deze taart heb ik speciaal de dag van de video gebakken. Het is een vanillebiscuit met 3 kleuren paars vanbinnen (ombre). De vulling is mascarponeroom en daar is hij ook mee afgesmeerd.
Ingrediënten:
Biscuit:
❀ 250 gr funcakes biscuit deluxe (kant-en-klaar)
❀ 4 eieren
❀ 25 ml water
❀ (paarse) kleurstof
Mascarponeroom:
❀ 500 gram mascarpone
❀ 250 ml slagroom
❀ 2 zakjes klopfix
❀ (paarse en roze) kleurstof
Bereiding:
Biscuit:
Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C)
Meng de mix, eieren en het water in een kom
Klop het geheel 7-8 minuten op de hoogste stand, daarna 2-3 minuten op een lage snelheid.
Vul een ingevette bakvorm [2/3 vol] en bak de biscuit in de oven gaar
De biscuit is klaar als deze veerkrachtig aanvoelt
Direct na het bakken uit de bakvorm halen en laten uitdampen op een rooster.
Mascarponeroom:
Klop de mascarpone los in een kom
Klop in een andere kom de slagroom stijf samen met de klopfix
Verdeel de slagroom over 4 bakjes
Voeg per bakje de kleurstof toe tot je 3 mooie verschillende tinten paars heb
Doe in een bakje de roze kleurstof (dit is voor het afsmeren!)
Spatel de slagroom door de mascarponeroom
Opbouw:
Snijd de biscuit in 3 gelijke delen met een taartzaag of broodmes
Vul de taart met de mascarponeroom
Stapel de taart weer op
Smeer de taart bovenop af met de roze room en vul deze met de paarse room
Maak een smoother een beetje warm en strijk de taart mooi egaal en strak
Laat de taart opstijven in de koelkast (minstens een uur)
Comments