top of page
Zoeken
Foto van schrijverCarrera Vroegop

Vanillebiscuit met mascarponeroom

Bijgewerkt op: 1 aug. 2021

Ik heb dit jaar eindelijk het lef gehad om me op te geven voor het nieuwe seizoen van Heel Holland bakt! Nadat ik door was moest ik een video opnemen en vertellen waarom ik mijzelf in de tent zie staan, mijzelf voorstellen en een baksel laten zien waar ik goed over kon vertellen.


Deze taart heb ik speciaal de dag van de video gebakken. Het is een vanillebiscuit met 3 kleuren paars vanbinnen (ombre). De vulling is mascarponeroom en daar is hij ook mee afgesmeerd.


Ingrediënten:

Biscuit:

❀ 250 gr funcakes biscuit deluxe (kant-en-klaar)

❀ 4 eieren

❀ 25 ml water

❀ (paarse) kleurstof


Mascarponeroom:

❀ 500 gram mascarpone

❀ 250 ml slagroom

❀ 2 zakjes klopfix

❀ (paarse en roze) kleurstof


Bereiding:

Biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C)

  2. Meng de mix, eieren en het water in een kom

  3. Klop het geheel 7-8 minuten op de hoogste stand, daarna 2-3 minuten op een lage snelheid.

  4. Vul een ingevette bakvorm [2/3 vol] en bak de biscuit in de oven gaar

  5. De biscuit is klaar als deze veerkrachtig aanvoelt

  6. Direct na het bakken uit de bakvorm halen en laten uitdampen op een rooster.

Mascarponeroom:

  1. Klop de mascarpone los in een kom

  2. Klop in een andere kom de slagroom stijf samen met de klopfix

  3. Verdeel de slagroom over 4 bakjes

  4. Voeg per bakje de kleurstof toe tot je 3 mooie verschillende tinten paars heb

  5. Doe in een bakje de roze kleurstof (dit is voor het afsmeren!)

  6. Spatel de slagroom door de mascarponeroom

Opbouw:

  1. Snijd de biscuit in 3 gelijke delen met een taartzaag of broodmes

  2. Vul de taart met de mascarponeroom

  3. Stapel de taart weer op

  4. Smeer de taart bovenop af met de roze room en vul deze met de paarse room

  5. Maak een smoother een beetje warm en strijk de taart mooi egaal en strak

  6. Laat de taart opstijven in de koelkast (minstens een uur)

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page