Vanillecake (+testen nieuwe vorm)
Recent heb ik een nieuwe vorm gekocht bij Baktotaal Bouwhuis en die móest ik natuurlijk testen! Om voor zo'n complexe vorm even op 'safe' te spelen heb ik gekozen voor een vanillecake. De vorm heb ik met gesmolten boter ingevet en daarna nog licht bebloemd.
Ingrediënten:
❀ 200 gr roomboter (kamertemperatuur)
❀ 200 g bloem
❀ 180 gr witte basterdsuiker
❀ 20 gr vanillesuiker
❀ 4 eieren
❀ Snuf zout
❀ 1 tl vanille-extract
Bereiding:
Vet de vorm in met gesmolten boter en bloem
Houd de vorm even op zijn kop om het overtollige bloem eraf te schudden
Verwarm de oven voor op 160 °C hetelucht*
Doe de boter met de suiker, vanillesuiker, vanille-extract en een snufje zout in een kom en klop alles met de handmixer tot een romige massa
Voeg de eieren toe
Spatel dan de bloem erdoor
Vul een spuitzak met het beslag (zonder spuitmondje) en vul de vormpjes voor 3/4**
Sla licht met de bakvorm op het aanrecht om luchtbelletjes te voorkomen en dat het beslag zich gelijkmatig verspreid
Bak de cakejes in 15 a 20 minuten gaar
Laat de cakejes afkoelen op een rooster en ze zijn klaar om van te smullen ツ
* Normaal gebruik ik boven- en onderwarmte, maar omdat dit kleine vormpjes zijn ben ik erachter gekomen dat dit beter werkt voor deze vorm
** Het kan natuurlijk ook zonder spuitzak en met een ijslepel, maar ik vond dit makkelijker omdat je verschillende -complexe- vormen heb
Comments