top of page
Zoeken
Foto van schrijverCarrera Vroegop

Zonnebloempitten brood

Bijgewerkt op: 1 aug. 2021

Ingrediënten:

❀ 500 gram volkorenmeel,

❀ 5 gram zout,

❀ 10 gram suiker,

❀ 10 gram droge gist,

❀ 20 gram zonnebloemolie,

❀ 250 gram water

❀ 100 gram gepelde zonnebloempitten


Bereiding:

  1. Kneed alle ingrediënten tot een samenhangend deeg

  2. Stort het deeg in een bakblik

  3. Laat het deeg vervolgen +/- 45 minuten rijzen

  4. Verwarm intussen de oven voor op 220 ºC boven- en onderwarmte)

  5. Bak het brood onderin de oven 20 minuten en verlaag dan de temperatuur naar 200 ºC en bak nogmaals 20 minuten gaar en goudbruin.

Stort het brood direct uit het bakblik op een rooster en laat het afkoelen voordat je het gaan snijden!

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page